Vikten av att sköta sin bil

Har du precis tagit körkortet och ska köpa din första bil, då finns det några saker som kan vara bra att tänka på vad gäller skötsel av bilen både för dess hållbarhet och livslängd men även för att bibehålla andrahandsvärdet på den.

Det finns många olika saker som följer med ett bilköp och det kanske inte alltid är saker man tänkt på. Den ska rustas både inför vintern och sommaren och givetvis servas vid jämna intervaller. Du måste se till så att lampor är hela och fungerande och gärna ha extraljus inför de mörkare månaderna och se till att däcken håller den standard de bör ha.

Genom att hela tiden hålla dig uppdaterad på vad som behövs fixas på din bil och regelbundet tvätta och sköta om den både invändigt och utvändigt så behåller bilen sin fräschör och du slipper de största rostangreppen. Se till att du har stämplar i din servicebok för de arbeten som är utförda, att de är gjorda enligt bilmodellens schema och spara kvitton på de inköp du gör, så du kan visa eventuell köpare vad som är gjort, så har du större chans att få ett bättre värde på din bil om du sedan vill byta till en annan modell.

Det här inlägget postades i Bilar, Tips. Bokmärk permalänken.