Utrusta bilen inför vinterns mörkerkörning

Hösten och vintern kan vara ett mörker när man är ute efter vägarna. Det blir något bättre när det kommer snö och gör det lite ljusare. Kvällar och nätter så gäller det att utrusta bilen inför vinterns mörkerkörning.

Även om det är okej helljus på bilen så räcker det inte riktigt till för att lysa upp sidorna och längre fram. Det går att montera på ledramper på din bil som ger ett betydligt bättre ljus när du kör i mörker. På vägar utan vägbelysning så blir det snabbt mörkt från november och framåt. Då kanske inte det vanliga helljuset räcker till utan det kan finnas anledning att montera på extra ljus så man bättre och snabbare kan se vilt som kan vara på väg upp mot bilen. Se till att i god tid innan vintern slår till att montera på en ledramp på din bil.

Även andra fordon får syn på dig tidigare i och med att du har extra belysning på din bil. Det är också viktigt att man rengör bilens vanliga strålkastare, även inställningarna kan gör att lyktorna inte lyser dit de ska. Framförallt så gäller det att justera sina lyktor rätt så man inte bländar motbilister även om man har halvljus på. Det kan även vara bra att byta ut lamporna så man får bästa ljuset. Se till att byta bägge lamporna på båda av bilens strålkastare så det blir en jämn ljusbild. Vilka lampor som ska sitta där står i bilens handbok.

Det här inlägget postades i Bilar, Tips. Bokmärk permalänken.