Takräcke som passar de flesta bilmodeller

Det är inte helt enkelt att veta vilket takräcke som passar bilen. Det är inte bara typen av räcke utan också storlek och tyngd som har betydelse. Även monteringen kan vara krånglig vilket gör att du låter räcket sitta kvar trots nackdelarna med detta. Alltså behöver du en enklare lösning.

Typer av takräcken

På marknaden finns många modeller av räcken. Vilken typ du kan ha beror på din bilmodell. Funktionen att söka på ditt registreringsnummer är dessutom inte helt tillförlitlig. Det är verkligen inte roligt att ha köpt ett par takräcken som visar sig vara fel, men det finns säkrare metoder för att hitta rätt.

Universal lösning

Universella takräcken är framtagna för att passa de flesta bilmodeller. Dessa är en optimal lösning om du känner dig osäker på vilka räcken du kan ha. Fördelen är också montering och nedmontering, som ofta är oerhört mycket enklare än de flesta andra modeller. Ett ledande exempel på smidiga räcken är sådana som du spänner fast via undertaket. Dessa kräver inga verktyg och du monterar dem på några minuter. För den som har flera bilar och behöver en lösning som passar samtliga är dessa varmt att rekommendera. Läs mer här om hur universella takräcken fungerar.

Det här inlägget postades i Bilar, Tips. Bokmärk permalänken.