Ta bilen till fjällen

Det vankas påsk och det innebär påsklov för många. Barnen är lediga och föräldrarna passar på att få lite ledighet också, antingen genom att ta ut semesterdagar eller föräldraledighet. Och påskloven brukar vara reserverade för den årliga resan till fjällen. 

Fixa saker innan du åker

Det är så mycket lättare och trevligare att komma fram till fjällen där allting redan är ordnat. Du kan till och med fylla på hela familjens skipass så det är fixat när ni anländer! Boka in boendet i tid för att vara säker på att ni för en bra och tillräckligt stor stuga. Om ni kommer på detta lite sent kanske ni får betala lite mer eller vända er till Blocket och privata uthyrare för att hitta en passande stuga eller hus. Om ni vill göra mer än bara åk kan ni gärna ringa turistbyrån i samhället och efterfråga broschyrer eller information om andra aktiviteter som passar barnfamiljen. Speciellt runt påsk brukar alla fjällorter ta fram sitt bästa!

Gå igenom bilen

Kör först och främst en okulärbesiktning av bilen. Fungerar alla lampor, är däcken i gott skick och så vidare. Testa sedan däcktrycket, kolla av oljenivåerna och spolarvätskan. Påsklovet bjudet på en blandning mellan vår och vinter så bilen kommer garanterat bli skitig på vägen, spolarvätska i reserv är alltså viktigt att ta med. Finns varningstriangeln med? Hur är skicket på reservdäcket och har ni verktyg för att byta däck om ni skulle få punktering?

Packa nödvändigheterna i bilen

Innan ni slänger upp takboxen med alla skidor och fyller bagaget med klädväskor och brädspel till barnen, fundera lite på hur utrustad bilen är för färden? Ta med vatten och proviant med lång hållbarhet såsom choklad och proteinbars. Om ni fastnar i en lång kö eller glider ned i diket behöver ingen sitta hungrig eller törstig medan ni inväntar bärgaren. Har ni med er ett första hjälpen-kit med allt vad det innebär? Olyckor händer lätt och då är det bra om plåster och sårrengöring finns nära till hands.

Det här inlägget postades i Bilar, Tips. Bokmärk permalänken.