Serva dig själv en tjänst

oljebyte

Det blir lätt att man bara lämnar in sin bil på verkstad för allt stort och litet som behövs göras istället för att göra det själv. När man till exempel jobbar länge och tycker att man inte har tid för att göra det men det kan också vara på grund av okunskap eller att man tror det är för svårt.

Att serva sin egen bil är inte något för alla men om man tar lite tid och lär sig själv hur man gör en enkel service på sin egen bil kan man spara många hundralappar.

Motorolja

Att till exempel byta motorolja kan många tro är något komplicerat men det är det verkligen inte. Det kan skiljas lite från bilmärke till bilmärke men i principen är det samma för alla bilar.

Man börjar med att tömma ut oljan som redan finns i motorn från en skruv som sitter under motorn sen så fyller man helt enkelt upp bilen på olja igen från toppen av motorn efter man har skruvat tillbaks skruven som satt under motorn.

Kontrollera i handboken

En sak som är otroligt viktigt att man kollar upp dock är vilken sorts olja man ska använda och hur mycket. Det står i handboken till den bil du har, eller så kollar du upp online via ditt registreringsnummer vilken typ av olja du behöver.

Andra saker du kan göra själv som gör att du kan spara lite pengar är att i samband med oljebytet även kollar upp andra filter som till exempel luftfilter och filtret till kupén. Det är ingen stor match att byta dessa filter själv.

Välj att lämna in din bil

Om man nu mot förmodan inte har tid eller kunskap att byta olja på sin bil så finns det duktiga bilverkstäder som inte gör något annat än detta. Lämna in din bil på verkstad och få oljan bytt behöver inte kosta en hel förmögenhet.

Du kanske kan kolla om du köper med dig egen motorolja och filter som används så kanske det kan bli än billigare.

Det här inlägget postades i Tips. Bokmärk permalänken.