Rutiner för bilen

En bil kräver sin översyn och olika årstider kräver mer än andra. Sommartid då inte kylan är påtaglig så oftast så rullar bilar på som vanligt och kräver inte mer översyn än att fylla på bränsle, kolla oljan då och då och kylarvattnet.

Vintertid så kanske bilen behöver lite mer omtanke, värme och kärlek för att klara av den kalla vinterkylan. Det blir lite kärvare för en bilmotor under vintern och har man inte monterat in någon form av motorvärmare så kanske det är dags att göra detta. Den kommer att bli lättare att starta när motorn fått lite värme innan start och den kommer att dra mindre drivmedel eftersom motorn inte behöver jobba lika hårt för att bli varm.

Vinterdäcken är en självklarhet då vägarna blir snöbelagda och halkan kommer. Se till att du har däck som klara av detta. Då vårt Sverige ser lite olika ut från norr till söder så kan det räcka med dubbfria däck i söder medans norra Sverige får betydligt mer snö och det är bra med dubbdäck. Bättre att vara på den säkra sidan och vintersäkra bilen så mycket det bara går. Vissa vintrar är mildare än andra så det gäller att anpassa bilen efter vilken typ av vinter det blir.

Det här inlägget postades i Bilar, Tips. Bokmärk permalänken.