Egen service av bilen

Har man en gammal bil som står och samlar damm i garaget kan det vara ett roligt projekt att fixa till denna. Kanske har man en gammal veteranbil, som man gärna skulle vilja ut och köra med under vår och sommar. Alternativ så är kanske den bil man kör för tillfället gammal och behöver rustas upp. I vilket fall som helst så finns det en del saker att tänka på när man ska utföra service på en gammal bil.

Byta bromsar på bilenEn viktig sak är att kolla så att motorn är i bra skick, det vill säga så att batteri, tändstift och dylikt fungerar som de ska, annars bör dessa bytas. Det kan även vara bra att kolla oljenivåer så att dessa ligger rätt. Oftast kan dessa behövas fyllas på om bilen stått länge. Eller byta olja helt så man får en fräsch olja i motorn, på mekanika.se så hittar du det du behöver för ett oljebyte.

Bromsarna är en annan sak som är oerhört viktigt att kontrollera så att dessa fungerar som de ska annars bör man byta ut delar som bromsskivor och liknande.

Viktigt är också att man tar en titt på däcken så att dessa har rätt mönsterdjup. Enligt lag krävs ett mönsterdjup på minst 1,6 mm för sommardäck samt 3 mm för vinterdäck. Dock är det bra att även på sommardäck ha ett mönsterdjup om minst 3 mm för att få bra grepp. Kolla in vad bilbesiktningen säger om mönsterdjup och däck.