Bra belysning – Livräddande

Ett bra sätt att slippa stöta på problem efter vägarna och tvingas både riskera både ditt liv och plånboken på eventuella reparationer, är att ha en fullt fungerande belysning. Många gånger kan det till och med vara så att även det ger dig alldeles för liten sikt. I fall som dessa är extraljus den bästa lösningen, något som är både lätt att inhandla och montera fast.

Billjus

Det är viktigt att ha god sikt vid alla olika tider på dygnet när du kör bil. Det finns ett väldigt stort antal olyckor där dålig sikt ligger till grund för tråkigheterna när till exempel en krock med ett djur uppstår.

Att skaffa extraljus till ditt fordon gör förutom att det blir väldigt mycket mera angenämt att köra på grund av bättre sikt över omgivningen och vägen, en av de billigaste försäkringar du kan teckna för att hålla dig vid liv.

Det kan även vara en kostnads värd investering då du löper betydligt större risk för att råka ut för något som gör att bilen tar direkt skada. Du kanske inte dör om du skulle råka köra på till exempel en grävling, men det kommer med största sannolikhet påverka ditt fordon på ett eller annat sätt.

Om du råkar köra på ett djur gäller olika bestämmelser beroende på vilken typ av djur som är iblandat i krocken. I vissa fall har du en skyldighet att meddela polisen och i andra fall kan du behöva göra det ändå, om ett djur till exempel behöver avlivas.

Ja. Det är många saker man kan undvika med en nog god sikt. Det är heller inge roligt att ha ett fordon som blir i stort sett oanvändbart så fort solen går ner. Så med tanke på allt du betalar för att få köra runt i ditt fordon rekommenderar vi att du faktiskt utrustar det på ett sätt som gör det kördugligt dag som natt. Kör försiktigt!

Det här inlägget postades i Tips. Bokmärk permalänken.