Billigare inköp till bilen

red-car-vintage-old

Bilar behöver alltid lagas och saker behöver bytas ut eller fyllas på. Det är ett kontinuerligt arbete att vara bilägare. Hur får man ned sina bilkostnader?

Köp inte alltid billigaste

Det kan låta motsägelsefullt, men köp inte bara de billigaste sakerna till bilen. Speciellt när det kommer till reservdelar och motorolja. Bra motorolja håller under hela året och är perfekt smörjmedel för hela motorn. Dålig motorolja måste du byta oftare vilket innebär mer pengar och tid i slutändan.

Du kan så klart få dyrare saker billigare genom att utnyttja rabatter och extrapriser när de dyker upp. Tack vare internet är det alltid rea någonstans.

Lägg tid på bilen

Ju mer tid du lägger på att ta hand om bilen, desto mer pengar tjänar du in. Detta kan också leda till bättre försäkringar eftersom bilen är i toppskick.

Ta hand om lacken och karossen: tvätta bilen ofta och lägg alltid på ett skyddande vaxlager eller annat medel när det är årstidsbyte. Under vintern är det extra viktigt att hålla bilen ren eftersom smuts och vägsalt äter på lacken och kan leda till rost. Rostskyddsbehandling är dyrt men kan vara värt det, för att hålla bilen fräsch längre.

Tänk på hur du kör: bromsarna mår bäst om man motionerar dem då och då. När du är ensam på landsväg eller parkering kan du tvärbromsa från lite högre hastighet och därmed träna upp bromsarna lite bättre.

Prova eco driving: det lär man ut i körskolan sedan flera år tillbaka, men kanske inte är så populärt bland den äldre generationen. Genom att hålla höga växlar, motorbromsa så mycket som möjligt och undvika frikoppling, kan du spara ned på miljöpåverkan och bensinkostnaden. Och varje krona man slipper tanka för, kan man använda till roligare saker!

Det här inlägget postades i Bilar, Tips. Bokmärk permalänken.