Att tänka på sina körvanor

Att vara bilägare är något många av oss tar för givet och vi tänker inte alltid så mycket på hur vi faktiskt kör i vardagen. Våra körvanor kan påverka inte bara bilen utan även oss själva. Att reflektera över goda och dåliga körvanor är därför inte en dum idé.

Var medveten om bromssträckor

Något vi alla får lära oss när vi tar körkorten är vikten av stoppsträckan, vilket är indelat i reaktionssträcka och bromssträcka. Vad vi kan göra i vardagskörningen för att hålla sig till detta är att vara noga med avståndet till bilen framför. Om de plötsligt bromsar får inte reaktionssträckan kombinerat med bromssträckan vara längre än avståndet till bilen.

Tänka på hur långa sträckor man kör

En sak vi inte ofta tänker så mycket på är hur långa sträckor vi kör varje gång vi sätter oss i bilen. Att bara köra korta sträckor hela tiden är inte bra för batteriet. Det riskerar att bli urladdat snabbare och oftare om man inte kör längre sträckor emellanåt. Känner man igen sig i dessa körvanorna kan det vara bra att skaffa sig en batteriladdare för att inte riskera att få stopp mitt mellan A och B. Butiker som Mekster säljer flera olika varianter av dessa.

Bromsa ordentligt och regelbundet

Problem med bromsarna kan vara mycket allvarliga, rent ut sagt livshotande i vissa situationer. Ett vanligt problem med bromsarna är faktiskt att vi är motvilliga att verkligen använda dem ordentligt. Detta är inget som sliter på bromsarna, utan faktiskt motionerar dem och förhindrar uppbyggnad av smuts och rost.

Det här inlägget postades i Bilar, Tips. Bokmärk permalänken.