Att fixa bilen inför vintern

bilmotor_519109888

En bil kräver faktiskt en del omvårdnad, och då speciellt inför vintern. Det finns de som anser att det räcker med att tanka bensin och att kolla oljan lite då och då, men dessa individer kommer troligen att få betala dyra reparationskostnader på sikt. Så vad bör du som bilägare göra inför vintern?

Viktiga moment

När termometern börjar närma sig nollan är det dags att se över bilen. Att byta till bra vinterdäck är naturligtvis självklart. Vidare bör spolarvätskan kollas så att den inte fryser till is och förstör spolarsystemet. Oljan då? I ett klimat som Sverige har kan det vara en god idé att byta till en oljevariant som är mer lättflytande, det vill säga har lägre viskositet. Sedan har vi batteriet som innehåller en del vätskor, bland annat vatten. Ett tips är förstås att se till att batteriet är i god form inför en kall vinter. På internet finns det enorma mängder information om vad du kan göra med bilen inför vintern, och det gäller att kolla upp att de råd som ges verkligen är relevanta.

Priset för allt detta då? Vinterförberedelserna kan bli kostsamma om du försummat att sköta om din bil tidigare. Samtidigt finns det en uppsjö av produkter att köpa, och många sajter på internet, till exempel Rabattsök, kan vägleda dig när du har insett att det finns en hel del pengar att spara om du letar efter rätt rabatter. Varför betala dyrt när du kan hitta billiga erbjudanden? Den energi du lägger ner på att söka på nätet efter låga priser är inte mycket att tala om med tanke på vad du kan spara.

Bli vän med din bil

Många bilägare utvecklar nästan ett förhållande med sina bilar, och om du har kommit så långt kommer du upptäcka att vinterförberedelserna känns som att ta hand om en god vän. Din bil kommer förstås inte lida av att du använder dig av rabatter när du köper in produkter att använda, så länge kvaliteten är godtagbar.

Det här inlägget postades i Bilar, Tips. Bokmärk permalänken.